2023. gada 27. martā notika projekta noslēguma pasākums Latvijā. Tajā projektā radītā skolotāju dzīvesspēka atbalsta programma un izstrādātie materiāli tika prezentēti dažādu mērķgrupu pārstāvjiem, raisot diskusiju par to pielietošanas iespējām. Diskusijas dalībnieki atzinīgi novērtēja skolotāju atbalsta programmas saturu un formu, apliecinot, ka skolotāja dzīvesspēka stiprināšana ir aktuāla ne tikai īstenojot attālinātās mācības, bet arī plašākā skolotāja darba mācību kontekstā. Diskusijā izkristalizējās iespējamā turpmākā rīcība projekta ideju izplatīšanai:

  1. Projekta īstenotāji apņēmās nodrošināt informāciju par digitālajiem materiāliem visiem izglītības procesa īstenotājiem Latvijā no IZM līdz katram skolotājam;
  2. Skolotāju izglītotāji īstenos skolotāju profesionālās pilnveides programmu skolotāja dzīvesspēka stiprināšanai, sagatavos izbraukuma seminārus skolotājiem vasaras brīvlaikā, iekļaus projekta idejas un materiālus topošo skolotāju un skolas psihologu studijās.
  3. Skolu vadītāju, pašvaldību un izglītības politiķu atbildība ir informēt skolotājus par programmas iespējām un pieejamību, rast laiku un resursus tās izmēģināšanai un/vai regulārai praktizēšanai skolās individuāli vai grupās.

Dalīties